Online tercüme hizmetleri sunan Protranslate.net kurucu ortağı ve Genel Müdürü Kerem Kalkancı, hizmet sektörünün online tarafa doğru yön çevirmesi hakkında konuştu.
Kullanıcıların internetten alışveriş yapma alışkanlıkları arttıkça, eskiden offline olarak hizmet almaya alışık olduğumuz boyacı, çilingir, tercüme, temizlik, tamir gibi hizmet sektörü oyuncuları da online tarafa büyük yatırımlar yapmaya başladı. E-ticaretin %30 büyüme gösterdiği 2017 yılını takiben, pek çok hizmet sektöründen firma, pastadan kendine de pay edinme çabası ile online tarafa kanalize olma çabasına girişti.
“Kalite, ölçülebilir bir hal aldı”
Protranslate.net kurucu ortağı ve Genel Müdürü Kerem Kalkancı, günden güne ne istediğini bilen, online dünyanın fikir elçileri olan bilinçli tüketiciler arttığını ifade ederek E-ticaret, markalar için büyük bir nimet olarak görülse de verdikleri hizmet ile tüketiciyi mutlu edemeyen markalar, kötü reputasyonları ile e-ticarete girişeyim derken offline dünyadan iş alma kapasitelerini bile olumsuz etkileyebildiğini söyledi. Gelebilecek basit bir müşteri yorumunun milyonlarca kişi tarafından kolay okunduğunu, bir internet dünyasında yaşadığımızı göz önüne alırsak tüketiciye verilecek hizmetin kalitesinin en üst safhada olması gerektiğinin aşikâr olduğunu da sözlerine ekledi.
Global açılımlar ile Türkiye’ye ek olarak MENA bölgesi ülkeleri, İran ve şimdi de İspanya ile Avrupa ülkelerine tercüme hizmeti satışı gerçekleştirdiklerini belirten Kalkancı “Artık tek bir tıkla dünyanın neresinden olursa olsun bilgiye ulaşmak çok kolay olduğu için, global piyasalarda en kaliteli, ulaşılabilir ve hızlı hizmeti veren firmalar rağbet görüyor. Biz de bu yolda ilerleyerek Türkiye’den global bir marka çıkartma yönünde emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Türkiye’deki 5000’den fazla mütercim tercümanla istihdam oluşturarak global ölçekte iş yapacak uzmanlar haline getireceklerini belirtti.
Yerli çeviri emin adımlarla ilerliyor
Genel Müdür Kerem Kalkancı, E-ticaret, hızla devam eden globalleşme ile farklı boyutlara taşındığını, mobil penetrasyonun artmasıyla alışveriş alışkanlıklarımızın değiştiğine dikkat çekti. Her an her yerde internet erişimi sağlayabildiğimiz günümüzde artık yurtdışından da hizmet almanın kolaylaştığını, uluslararası platformda yarışabilecek düzeyde iş çıkartan firmaları önümüzdeki dönemde daha da çok duymaya devam edeceğimizi ifade etti. Türkiye’den hizmet ihracı yapmak isteyen firmalara son dönemde verilen hibeler ve pazarlama-ekipman konusundaki devlet destekleri bu konudaki ihracat kapasitesini yükseltmeye yönelik oldukça çekici fırsatlar içerdiğini söyledi.
#KeremKalkancı, #online, #mena