UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand, CPhI İstanbul’un gelişen Türk ilaç pazarına girmek isteyen şirketler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti.
CPhI İstanbul’a sektördeki üst düzey profesyoneller ile 3 binden fazla ziyaretçinin katılmasını beklediklerini belirten Bertrand, CEO, Başkan, Genel Müdür düzeyindeki katılımcıların yanı sıra, Proje Müdürü, Bölüm Başkanı veya Yöneticisi, İş Geliştirme Müdürü, Satış / Pazarlama Müdürü, Satın Alma / Tedarik Müdürü gibi üst ve orta düzey pozisyonlardan katılımcıların ilgi göstereceğine dikkat çekti. Ayrıca CPhI İstanbul’un kapılarının sektörde çalışan veya sektörle ilgisi olan tüm ziyaretçilere açık olduğunu söyleyen Bertrand ile bir söyleşi gerçekleştirdik.
Kerim Bey sizi tanıyabilir miyiz?
Nisan 2012’den beri UBM İstanbul’un Genel Müdürü olarak görev yapıyorum. Bunun öncesinde 13 yılı aşkın farklı pozisyonlarda kariyer yaptığım başka bir İngiliz şirketi olan Euromoney PLC’nin bir iştirakinde yönetici olarak çalıştım ve son olarak Türkiye Genel Müdürü görevimin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü olarak çalıştım. Üniversite eğitimimi Fransa’da gerçekleştirdim ve uluslararası ekonomi alanında yüksek lisans yaptım. Fransa, Almanya ve ABD’de uzun yıllar çalıştıktan sonra 2006 yılında Türkiye’ye döndüm. Evli ve bir çocuk babasıyım.
UBM firması hakkında bilgi verebilir misiniz?
Dünyanın lider fuar ve etkinlik organizasyonu şirketlerinden UBM, etkinlik temelli küresel bir pazarlama ve iletişim hizmetleri şirketidir. Özel içerikler ve haberleri üreterek dağıtmanın yanı sıra şirketlerin işlerini yürütmelerine ve dünyadaki alıcıların ve satıcıların etkinliklerde ve çevrimiçi olarak bir araya gelmelerine yardımcı olmaktadır. 40’tan fazla ülkede, ticari ve mesleki topluluklar olarak hizmet veren uzmanlaşmış gruplar halinde yapılanmıştır. Bu gruplar, şirketlere iş yapabilmeleri ve pazarlarına etk in ve verimli olabilmeleri için yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla yeni iş bağlantıları kuran ve ürün ile hizmetleri en doğru pazarlarda en doğru kitlelerle buluşturan UBM, firmalara iş potansiyellerini katlayarak geliştirme fırsatı sunmaktadır. UBM, 96 yıllık geçmişe sahip 5.500 çalışanı ile 30 ülkede faaliyet gösteren yılda 437 global fuar ve konferans organize eden, 2 milyonun üzerinde katılımcı ve ziyaretçiyi her yıl bir araya getiren ve iş fırsatları yaratan lider fuar ve iletişim hizmetleri şirketidir. UBM, Türkiye’de her yıl 11 sektörde organize ettiği 17 fuar markası ile Avrasya bölgesinin lider fuarcılık şirketlerindendir. Europort (Rotterdam AHOY ile) – ISSA/interclean, Intertraffic (Amsterdam RAI ile), Growtech, İstanbul Light, Boatshow ve Boatshop fuarlarını organize etmektedir. Ayrıca UBM’in dünyada düzenlendiği ve kendi alanlarının lider fuarlarından olan Fi (Food ingredients) Gıda Bileşenleri, Çözümleri, Yardımcı ve Katkı Maddeleri Fuarı, IFSEC Istanbul Yangın, Güvenlik ve Güvenlik Teknolojileri Fuarı ve CphI İlaç Bileşenleri Fuarı’nı da Orta Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Avrupa’nın bölgesel merkezi olarak İstanbul’a getirmektedir. Anne, bebek ve çocuk ürünleri sektöründe, 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenen Türkiye’nin tek ve en büyük fuarı Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı – CBME Türkiye ve tekstil ayağı olan Bebek ve Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı – Istanbul Kids Fashion ile sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda bölgesindeki en güçlü sektör fuarları haline gelmiştir.
UBM olarak, CPHI İstanbul etkinliğini gerçekleştirmenizi gerektiren nedenleri paylaşmak ister misiniz? Hedefleriniz neler?
Öncelikle şunu belirteyim ki CPhI Worldwide, 100 binin üzerinde tedarikçiyi ve alıcıyı bir araya getiren dünya çapındaki bir etkinliktir. CPhI Worldwide yıl içerisinde dünyanın belirli şehirlerinde organize edilmektedir. CPhI İlaç Bileşenleri Istanbul Fuarı ise, CPhI Worldwide’ın bölgesel bir uzantısı olarak, 4-6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 2014 yılında Türkiye’de İstanbul’da ilk lansmanı yapılacak olan CPhI İstanbul 2014 – İlaç ve İlaç Bileşenleri Fuarı, CPhI Worldwide’ın çatısı altındaki en yeni organizasyondur. Bizim bir bölgesel CPhI Fuarı organize etme kararımızda iki önemli faktör rol oynadı. İlki, CPhI Worldwide’a ilgi duyan Türk firmalarının son yıllarda giderek küreselleşmesidir. İkincisi ise, bölgesel bir kitlenin yani belli bir bölgedeki firmaların satın almalarını içinde bulundukları bölge ve buna yakın çevrede gerçekleştirme hedefidir. Türkiye’nin Avrupa’nın altıncı ve dünyanın on altıncı büyük ilaç pazarı olması da bu fuarın Türkiye’ye getirilmesi sürecinde önemli bir rol oynadı. Çünkü uluslararası firmalar büyük potansiyel olarak gördükleri Türkiye pazarına yatırım yapmaya devam ederken, bu pazardan uzun vadede önemli bir pay elde etme çabası içindeler. Bu bağlamda da, CPhI Istanbul Fuarı’nı da, bu hedeflere ulaşma konusunda, önemli bir araç olarak görmektedirler. Dolayısıyla, tüm bu etkenleri bir araya getirip iyi bir analiz yaptığımızda, UBM olarak, 2014 yılında CPhI Fuarı’nın İstanbul lansmanını yapmaya karar verdik. İstanbul’un ev sahipliğini yapacağı bu büyük buluşmada ilaç endüstrisi ile ilgili çok sayıda Türk ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçinin bir araya gelmesini hedefliyoruz. Büyüyen ekonomisi ve İstanbul’un iki kıtayı birleştiren tek dünya şehri olmasının getirdiği stratejik coğrafi üstünlük sayesinde Türkiye’nin sağlık ve ilaç sektörleri için önemli bir uluslararası buluşma merkezi olacağı muhakkaktır.
UBM olarak, başka ülkelerde gerçekleştirdiğiniz etkinliklerden bahsetmek ister misiniz?
Uluslararası etkinliklerimizin yanı sıra UBM İstanbul’un Türkiye operasyonları kapsamında, küresel olarak bu kadar önemli bir konuma sahip olan CPhI Worldwide’ın bir parçası olan CPhI Istanbul Fuarı’nı her sene organize etmek en büyük hedefimiz. Ancak buna ek olarak, yine her sene ilaç v e tıbbi teçhizat sektörlerine yönelik konferanslar düzenlemeyi amaçlamaktayız. Bu konferanslar CPhI markası altında yer alacaktır. Zaten bu sektörler, UBM’in küresel olarak en güçlü olduğu sektörler arasında da yer almaktadırlar.
CPHI İstanbul etkinliğini gerçekleştirirken resmi veya özel kuruluşlarla bir işbirliğiniz var mı?
CPhI İstanbul, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın desteğinde gerçekleşiyor. İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) ise resmi ortağımız. Türk ve uluslararası ilaç sektöründen çeşitli firmaları da farklı alanlarda sponsorlarımız arasında yer alıyor.
CPHI İstanbul etkinliğine beklediğiniz ziyaretçi profili kimlerden oluşuyor?
CPhI İstanbul gelişen Türk ilaç pazarına girmek isteyen şirketler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır. CPhI İstanbul’a sektördeki üst düzey profesyoneller ile 3 binden fazla ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz. CEO, Başkan, Genel Müdür düzeyindeki katılımcıların yanı sıra, Proje Müdürü, Bölüm Başkanı veya Yöneticisi, İş Geliştirme Müdürü, Satış / Pazarlama Müdürü, Satın Alma / Tedarik Müdürü gibi üst ve orta düzey pozisyonlardan katılımcılar ilgi gösterecektir. Ayrıca CPhI İstanbul’un kapıları sektörde çalışan veya sektörle ilgisi olan tüm ziyaretçilere açıktır.
CPHI İstanbul etkinliğine katılımcı olarak yer alan firmalar ne tür ürünler sergileyecekler, etkinlikten beklentileri neler?
CPhI İstanbul; yerli ilaç üreticilerini küresel ham madde, makine, ambalajlama çözümleri ve kontrat hizmetleri tedarikçileri ile bir araya getirecektir. Aynı zamanda kendi piyasalarına fiyat avantajlı ilaç ürünleri sokmak isteyen çok sayıda bölgesel ziyaretçiye tedarikçi ve üretim partneri bulma fırsatı sunacaktır. Bölgesel olma amacını güden CPhI İlaç Bileşenleri Istanbul Fuarı, Güney Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ilaç sektörlerinin buluşma noktası özelliğini de taşımaktadır. CPhI Worldwide’a katılamayan veya bölgesel iş gelişimine önem veren ilaç firmaları ile bu firmaları destekleyerek onlara hammadde, teknoloji, destek sunan firmaların bir araya geleceği bir ortak bir platform olacaktır. Yaklaşık 3 bin metrekare üzerinde gerçekleşecek olan bu fuar, 4 binden fazla yerel v e uluslararası ziyaretçinin de ziyaret edeceği 3 günlük bir fuar olacaktır. Fuarın bünyesinde aynı zaman da bir CPhI Konferansı da yer alacaktır. CPhI markası altında yapılacak olan bu konferans sırasında, sektör sorun ve fırsatlarından çözüm ve en son teknolojilere kadar çok geniş yelpazede konular tartışılacaktır.
Başka eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Türkiye fuarcılık sektörü altın çağına girmiş bulunmaktadır. Gerek devletin bu sektöre verdiği önemin artması, gerek Türkiye’nin ekonomik potansiyelinin dünya genelinde kabul görmesi ve gerekse UBM gibi uluslararası şirketlerin Türkiye’ye yatırım yapmış olması, Türkiye’de fuarcılık sektörünün hızla büyüyeceğinin güvencesidir. UBM olarak Türkiye’deki yatırımlarımıza uzun vadeli bakıyoruz. Bu pazarda da liderliğe oynamak ve Türkiye’yi fuarcılık sektöründe bir merkez üs haline get irmek için çalışıyoruz. UBM, kurumsal yönetim ilkeleri, adil fiyatlandırma, iş güvenliği ve sürdürülebilirlik standartlarına verdiği önem sayesinde, hem sektörün hem Türkiye ekonomisinin gelişimine önemli bir katkı sağlayacaktır. PT harma