GSK İlaca Erişim Endeksi’nde üst üste 8’inci kez zirvede! GSK, 2008 yılından bu yana açıklanan İlaca Erişim Endeksi’nde (Access to Medicine Index) bu yıl da zirvedeki yerini korudu.
Dünyanın önde gelen 20 ilaç şirketinin faaliyetlerini düşük ve orta gelirli ülkelerde ilaca erişimin iyileştirilmesi açısından değerlendiren ve bağımsız olarak hazırlanan İlaca Erişim Endeksi’nde GSK yine liderliğini korudu. Bağımsız bir kuruluş tarafından hazırlanan ve ilaç şirketlerinin 108 ülkede ilaca erişimi iyileştirme konusunda kaydettikleri ilerlemeye dayanan endekste GSK ilk günden bu yana en üst sırada yer alıyor.
GSK’nın bu yıl birinci sırada yer almasında düşük ve düşük-orta gelirli ülkelerde ihtiyaç duyulan ilaç ve aşı erişimini artırmayı amaçlayarak kurduğu özel bir küresel sağlık ekibinin faaliyetleri önemli rol üstleniyor. Küresel sağlık önceliklerine yönelik bilimsel yenilikleri hayata geçirecek nitelikte bir Ar-Ge sistemi kurmasıyla öne çıkan GSK aynı zamanda düşük gelirli ülkeleri etkileyen bulaşıcı hastalıklara yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için on yıl boyunca 1 milyar İngiliz Sterlini tutarında yatırım yapmaya da hazırlanıyor.
İlaca Erişim Endeksi raporunda sıtma ve HIV gibi küresel önceliğe sahip hastalıkların tedavisi için Ar-Ge çalışmalarına en geniş pay ayıran şirket olarak gösterilen GSK, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde özellikle çocuklara ve genç nüfusa yönelik enfeksiyon hastalıklarında tedavi ve önleyici sağlık çözümlerine erişimi artırma çalışmalarıyla öne çıkıyor.
İlaca Erişim Endeksi’nde sekizinci kez lider olmanın verdiği mutluluğu dile getiren GSK CEO’su Emma Walmsley, İlaca Erişim Endeksi’nde üst üste sekizinci kez birinci sırada yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Bu gururu bir kez daha yaşamamızda bize destek olan tüm ortaklarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu başarı hastalıkların önüne geçmek ve düşük gelirli ülkelerde ilaç ve aşılara erişimi iyileştirmek için attığımız adımların takdir edildiğinin bir göstergesi. GSK olarak, küresel sağlıkta öncelikli hastalıklara yönelik olarak sektördeki en büyük Ar-Ge hattına sahibiz ve önümüzdeki on yıl içinde küresel sağlık Ar-Ge’sine 1 milyar sterlin tutarında bir yatırım yapmayı taahhüt ediyoruz. Bunun yanı sıra, düşük gelirli ülkelerde daha güçlü sağlık sistemlerinin ve erişimin oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla önümüzdeki on yıl içinde 100 milyon sterlinlik bir yatırım gerçekleştirme hedefimiz var” şeklinde konuştu.